Vino i pivo

Vino

Slavonija je nadaleko poznata i po svojim tekućim specijalitetima. Bijelo vino tradicionalno se dobro slaže s našom začinjenom hranom, a craft piva postaju sve popularnija. I naravno, ne zaboravite rakiju – naše raketno gorivo – rakiju od različitih vrsta voća. Lokalci vole uživati u njima svaki dan.
 
Vinarije se mogu naći diljem istočne Hrvatske, velike ili male. Veliki proizvođači – Vina Belje i Iločke podrume morate posjetiti ako želite vidjeti stare podrume i čuti o proizvodnji vina. No mali obiteljski proizvođači poput Josića, Gerstmajera, Buhača, Kolara i drugih jedinstveni su. Tijekom cijele godine organiziraju se posebni vinski festivali na kojima se razni proizvođači susreću i prodaju svoje vino. Vina iz istočne Hrvatske danas mogu parirati čuvenim svjetskim vinima.

Pivo

Mi proizvodimo pivo od 1664. Osječko i Vukovarsko su dva najpoznatija lokalna piva. Tradicija je da se u večernjim satima susrećemo s prijateljima kako bismo zajedno popili čašu piva. Craft piva možete pronaći u pivnicama kao što su Beertija, Gajba i Runda u Osijeku.
Kako god odlučili uživati dok ste ovdje, znamo da nećete biti razočarani!
JAVI NAM SE