Kultura i tradicija

MUZEJI I GALERIJE
Svaki muzej u Slavoniji skriva zanimljive tajne iz prošlosti, a naša je povijest bogata i raznolika. Istražite ih kako biste saznali više o ljudima i kulturi. Palača Eltz, palača Odescalchi, Muzej vučedolske kulture, Muzej Slavonije, Muzej Vinkovci, Muzej Đakovštine će vas zainteresirati svojim izložbama. Galerija umjetnosti i galerija Waldinger u Osijeku te Galerija palače Eltz u Vukovaru mjesta su gdje možete vidjeti više umjetničkih djela iz Hrvatske i inozemstva.

folklorne smotre i tradicijski festivali
Vinkovačke jeseni, Đakovački vezovi i Brodsko kolo najpoznatiji su među mnogim festivalima. Lokalno stanovništvo pomno brine o svojoj tradiciji i nasljeđu. Oblačimo se u našu živopisnu tradicionalnu odjeću, prolazimo kroz gradove, pjevamo i sviramo! Ovo je sjajna prilika da doživite spoj starog i novog.
KONCERTI I DOGAĐAJI
Uvijek se nešto događa. Volimo slaviti rođendane, imendane, blagdane, obljetnice, dan grada i tako dalje i tako dalje. Samo nam treba razlog da se dobro provedemo. Različiti festivali odvijaju se tijekom cijele godine, a često se mogu vidjeti i štandovi na glavnim gradskim trgovima.