Gradovi

OSIJEK

Najveći je grad i politički i obrazovni centar istočne Hrvatske. Grad se nalazi uz rijeku Dravu, 25 km udaljen od Dunava. Četvrti najveći grad Hrvatske s baroknom tvrđavom okružen brojnim parkovima. Europska avenija zasigurno je najnevjerojatnija ulica secesije u regiji. Istražite živahni Gornji grad i kušajte domaće obrtničko pivo ili uživajte u šetnji rijekom.

Đakovo

Od srednjeg vijeka Đakovo je bilo poznato kao biskupski grad. I danas je sjedište nadbiskupa s najljepšom katedralom od Venecije do Istanbula. Nadimak mu je Srce Slavonije. Ako ste ljubitelj konja, bit će vam drago vidjeti gotovo 200 konja lipicanaca.

VUKOVAR

Grad heroja. Grad koji je gotovo potpuno srušen tijekom Domovinskog rata. Nalazi se tik uz moćni Dunav gdje možete ploviti brodom za obilazak. U Vukovaru možete čuti više o novijoj tužnoj, ali važnoj povijesti, posjetiti prekrasnu baroknu palaču Eltz ili istražiti Muzej 5000 godina stare vučedolske kulture.

ilok

Glavni grad vina istočne Hrvatske. Ilok je poznat po bijelom tramincu koji je poslužen za vrijeme krunidbe kraljice Elizabete II. Donijela ga je talijanska obitelj Odescalchi, a danas je njihova palača gradski muzej. S iločkog brežuljka pruža se prekrasan pogled na Dunav i sjevernu Srbiju.

VINKOVCI

Jedan od najstarijih naseljenih gradova u Europi. Drevni kalendar pronađen 1978. – Orion je simbol grada. Rijeka Bosut je tako spora – baš kao i usporeni način života mještana. Smješten na željezničkom raskrižju uvijek je bio važan grad Slavonije.

BaranjSKA SELA

Zemlja močvara, vinograda i ukusnih slatkovodnih ribljih delicija. Izronite u multikulturalna sela, idite na vožnju brodom ili uživajte u promatranju ptica. Netaknuta priroda će vas iznenaditi.

I mnogi drugi gradovi s vlastitim šarmom čekaju da ih istražite!